+31(0)492-525888

Top 10 Bezienswaardigheden Costa Brava

De Costa Brava staat bekend om het heerlijke Spaanse eten, de ontspannen cultuur en het mooie landschap. Daarnaast zijn er ontzettend veel leuke dagactiviteiten en uitstapjes om te doen in de omgeving van de Costa Brava. Ontdek de top 10 bezienswaardigheden Costa Brava!

 

10. Bezoek de Botanische tuin in Blanes

Een prachtige bestemming voor een dagje uit is de “Jardín Botànic Marimurtra”. Dit is een adembenemende botanische tuin. Je loopt hier door een prachtige tuin met mooie bloemen. Vanuit de tuin kijk je naar de prachtige Spaanse zee. Het is een erg romantische Costa Brava uitje.

Top 10 Bezienswaardigheden Costa Brava

9. Duik bij de Islas Medas / Medes-eilanden

De Medes-eilanden bestaan uit zeven eilanden vlakbij de badplaats L’Estartit. Hier kan je prachtig duiken en snorkelen rondom de eilanden. Het staat dan ook bekend om het onderwaterleven met bijzondere vissen en onderwatergrotten. Op en rondom het eiland vind je bijzondere planten, bloemen en dieren. Dit komt doordat in 1932 het eiland werd verlaten en de natuur zijn gang heeft kunnen gaan. Dit zorgt voor een bijzondere ervaring.

Top 10 Bezienswaardigheden Costa Brava

8. Het oude stadje Pals

Vlakbij de badplaats Playa de Pals (hier vind je een prachtig strand dat geliefd is bij watersporters) ligt het oude stadje Pals. Deze stad heeft een middeleeuws centrum dat nog in prachtige staat is bewaard. Je loopt door oude straatjes met knusse huisjes en authentieke keramiekwinkeltjes. Vooral voor cultuurliefhebbers is dit een leuke dagbesteding!

Top 10 Bezienswaardigheden Costa Brava

7. Geniet van de middeleeuwse sfeer bij Tossa de Mar

In het oude centrum van Vila Vella bij Tossa de Mar vind je mooie torens en een middeleeuwse sfeer. De stad steekt boven de gezellige baai uit. Vanuit de baai loop je naar boven de stad in. Hier kan je de gezellige en knusse straatjes ontdekken van Tossa de Mar. Wanneer je weer terug naar de baai loopt, kom je veel heerlijke restaurantjes tegen. In de baai kan je heerlijk zwemmen in het lichte water. Tossa de Mar kan je vaak vanaf de andere steden met een taxiboot bereiken. Hierdoor zie je de prachtige rotskusten en verschillende stranden van de Costa Brava!

Top 10 Bezienswaardigheden Costa Brava

6. Wandel door Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Empordà

Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Empordà ligt vlakbij de badplaats Roses. Dit voormalig moerasgebied is drooggelegd om andere gebieden te voorzien van water. Er bleef maar een klein deel over van het moeras. Dit bijzondere landschap is tegenwoordig een beschermd natuurgebied waar je meer dan 60 verschillende vogelsoorten kunt bezichtigen. Daarnaast kan je vaak ook nog reptielen en amfibieën bewonderen. Tijdens een mooie wandeling in dit park geniet je van schitterende natuur.

Top 10 Bezienswaardigheden Costa Brava 

5. Een dag doorbrengen in een kasteel

Aan de Costa Brava bevinden zich vele kastelen die leuk zijn om een bezoek aan te brengen. Elk kasteel biedt iets bijzonders. In het kasteel ‘Castell Gala-Dalí’ in Púbol kan je bijvoorbeeld dineren, terwijl je bij ‘Castillo de Juan’ bij Blanes een prachtig vergezicht vindt. ‘Castollo de la Trinidad’ vlakbij Roses is ideaal voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

Top 10 Bezienswaardigheden Costa Brava  

4. Water World Lloret

Houd je van glijbanen? Voor jong en oud vind je ontzettend veel waterpret in het gigantische Water World Lloret. Dit is een enorm waterpark aan de Costa Brava met vele glijbanen, zwembaden, waterspuwers en ligvelden. Je kan naast zwemmen ook bungeejumpen op het park. Wanneer je binnenkomt weet je niet waar je moet beginnen, overal is waterpret!

Top 10 Bezienswaardigheden Costa Brava

3. Bezoek de Musea Salvador Dali

Vlakbij de Costa Brava vind je de Dali traingel. Dit zijn drie musea die gewijd zijn aan het leven en het werk van de surrealistische schilder Salvador Dalí. In Púbol, Figueres en Portlligat staan de drie musea. Hij is beroemd geworden vanwege zijn bijzondere stijl en het is dan ook adembenemend om dit in het echt te kunnen bewonderen. De Spaanse koning vond zijn werk zo mooi, dat hij Salvador Dalí in adelstand verhief. Dit zegt alles over de prachtige stijl van deze kunstenaar.

Top 10 Bezienswaardigheden Costa Brava

2. Ontdek prachtig Cadaqués

Er zijn weinig dorpjes die zo adembenemend mooi zijn als Cadaqués. Dit pittoreske dorpje is bekend om zijn kunstenaars die geïnspireerd werden door de omgeving. Hier kan je de kust verkennen per boot of over het prachtige wandelpad van Cadaqués lopen naar het nationale park Cap de Creus. Het dorpje ligt net boven Barcelona en staat bekend om de witte huisjes rondom de kerk. Er zijn veel gezellige terrasjes te vinden bij de baai.

Top 10 Bezienswaardigheden Costa Brava

1. Geniet van Gerona / Girona

Je kijkt je ogen uit wanneer je door de mooie stad Gerona loopt. Deze stad kent vele mooie straten en oude wijken. Je waant je echt in het verleden wanneer je door het prachtige centrum heen loopt. In Gerona vindt je ook een mooie kathedraal met het grootste gotische schip van de wereld.

Top 10 Bezienswaardigheden Costa Brava

Bekijk ook de top 10 bezienswaardigheden Barcelona

Verblijf aan de Costa Brava

Zonvakantie Costa Brava

Topcampings dichtbij of aan het strand, hoge Zoover beoordelingen, bekijk ons aanbod!

Tenten en caravans

Onze accommodaties, op toplocaties, zijn geschikt voor 2 tot 8 personen, bekijk ons aanbod!

Aanbiedingen en acties

Vind hier onze aanbiedingen 2019

De zekerheden van Tentholidays