+31(0)492-525888

Top 10 Bezienswaardigheden Barcelona

Barcelona is de grootste stad van Catelonië en dé trekpleister van de Costa Brava. Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden, uitstapjes en excursies in Barcelona. Ontdek de top 10 bezienswaardigheden Barcelona!

10. Museu Picasso

Het Museu Picasso in Bacelona is gewijd aan het werk en het leven van de kunstenaar Pablo Picasso. De wereldberoemde schilder staat bekend om de bijzondere schilderijen die hij als surrealist maakte. Een ruime collectie van zijn schilderijen zijn hier te vinden met meer dan 4.250 van zijn werken. Daarnaast leer je hier ook veel over het leven van de schilder en de manier waarop hij zijn levenswerken maakte.

Top 10 Bezienswaardigheden Barcelona

9. Barri Gotic

De Barri Gotic is een wijk in het oude gedeelte van Bacelona. Het is een historisch centrum vol met bekende bezienswaardigheden en mooie musea. Daarnaast loop je door een ontzettend gezellig en sfeervol gedeelte van Barcelona. Hier kan je genieten van smalle straatjes en fraaie architectuur. Je kan ook goed terecht voor leuke winkels in deze wijk. Barri Gotic betekend Gotische wijk en is zeker een bezoekje waard.

Top 10 Bezienswaardigheden Barcelona

8. Tibidabo

Barceloa kent ook een leuk attractiepark voor jong en oud. Dit park werd gebouwd in 1889 en dit zie je terug in het park. Het amusementspark Tibidabo heeft een ouderwetse, gezellige en vriendelijke sfeer. Je kunt genieten van onder andere de achtbaan, het reuzenrad of een symbolische vliegtuigrit. Het park ligt op een berg en brengt dan ook een erg mooi uitzicht.

Top 10 Bezienswaardigheden Barcelona

7. Montjuïc

De Montjuïc is een heuvel tussen de haven van Barcelona en Placa d’Espanya. Op de heuvel ligt het prachtige kasteel van Montjuïc. Dit kasteel komt uit de 18e eeuw en speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Barcelona. Het kasteel heeft jaren lang als fort gediend en Barcelona beschermd. Op het terras van dit kasteel heb je een fantastisch uitzicht over Barcelona.

Top 10 Bezienswaardigheden Barcelona

6. Casa Milà

Het appartementengebouw Casa Milà is ontwerpen door architect Antoni Gaudi. Het is één van zijn bekendste werken. Dit komt door het bijzondere ontwerp van het gebouw. Het appartementengebouw is werkelijk fantastisch. Dit gebouw zal je nergens anders tegen komen en is daarom een must.

Top 10 Bezienswaardigheden Barcelona

5. Camp Nou

Het voetbalstadion van Barcelona trekt elk jaar weer veel sportliefhebbers. FC Barcelona en het Catalaanse voetbalelftal spelen veel grote wedstrijden hier. Met beroemde voetbalspelers als Messi en Piqué is het een veel bezocht uitje geworden. Wanneer er geen voetbalwedstrijd wordt gepeeld, is het stadion Camp Nou open voor bezoek. In het museum leer je alles over de geschiedenis van de club en de bekende spelers. Daarnaast kan je hier een prachtig voetbalshirt van FC Barcelona scoren.

Top 10 Bezienswaardigheden Barcelona

4. Park Güell

Een prachtige wandeltocht maak je door Park Güell. Dit park is een werk van Antoni Gaudi. Net als de Sagrada Família is dit park nog niet af. Toch krijg je een goed kijkje in de wereld van Gaudi. In het park vind je het huis van Gaudi, de beroemde salamandertrap en befaamde slangenbank. De gekleurde mozaïeken zorgen voor een schitterende en kleurrijke omgeving. Vanuit het park heb je een mooi vergezicht over Barcelona.

Top 10 Bezienswaardigheden Barcelona

3. Ramblas

De bekendste straat van Barcelona, en misschien wel de Costa Brava, is de Ramblas. Deze brede straat is ontzettend gezellig. Dit komt door de vele terrasjes, druk aantal mensen en de levende standbeelden. Daarnaast vind je veel bloemen- en krantenkiosken, fonteinen en entertainers. De boulevard is een levende boel en fleurt de hele stad op. De Ramblas kan je dan ook zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Barcelona.

Top 10 Bezienswaardigheden Barcelona

2. Mercat de la Boqueria

De grootste versmarkt van Spanje is gelegen aan de bekendste winkelstraat van Spanje. Deze versmarkt wordt dan ook niet alleen bezocht door veel klanten, maar ook door vele toeristen. Je kijkt je ogen uit naar de heerlijke verse groente, fruit, vlees, kaas en lekkernijen. De markt is overdekt en daardoor ook leuk te bezoeken bij minder lekker weer.

Top 10 Bezienswaardigheden Barcelona

1.Sagrada Família

Wanneer je Barcelona bezoekt, kan je niet om de Sagrada Família heen. Het is één van de meesterwerken van Antoni Gaudi en tevens ook de laatste. Het opvallende aan deze kerk is dat de bouw al in 1882 begon, maar nog steeds niet is afgerond. De kerk staat dan nog altijd in d steigers. Ondanks de steigers is het een schitterende kerk met veel mooie details en een bijzonder ontwerp. Dit adembenemende gebouw wordt dan ook door miljoenen mensen bezocht.

Top 10 Bezienswaardigheden Barcelona

Bekijk ook de top 10 bezienswaardigheden Costa Brava

Verblijf bij Barcelona

Zonvakantie Costa Brava

Topcampings dichtbij of aan het strand, hoge Zoover beoordelingen, bekijk ons aanbod!

Tenten en caravans

Onze accommodaties, op toplocaties, zijn geschikt voor 2 tot 8 personen, bekijk ons aanbod!

Aanbiedingen en acties

Vind hier onze aanbiedingen 2019

De zekerheden van Tentholidays